Privacyverklaring praktijk voor voeding en diëtetiek 

De praktijk voor voeding en diëtetiek gaat zorgvuldig en vertrouwelijk om met jouw persoonsgegevens. Dat is nu vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) en met ingang van 25 mei 2018 is dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

 

Als je gebruik maakt van diensten van praktijk voor voeding en diëtetiek dan hebben wij gegevens van jou nodig. Die verstrek je via de telefoon (bijvoorbeeld bij het maken van een afspraak), via het contact met de diëtist of via de mail. Denk hierbij aan:

  • Naam
  • Geboortedatum
  • Adresgegevens
  • BSN
  • Telefoonnummer / mobiel nummer
  • Gegevens zorgverzekering (naam, polisnummer)
  • E-mailadres
  • Bepaalde, ter zake doende, medische gegevens

 

Waarom is dat nodig?

De praktijk voor voeding en diëtetiek heeft jouw persoonsgegevens nodig voor het uitvoeren van haar werkzaamheden om je een persoonlijk dieetadvies te kunnen geven en om deze vervolgens aan jou te verstrekken.

In sommige gevallen gaat het om zogenaamde ‘bijzondere’ en/of ‘gevoelige persoonsgegevens’ van jou. Dat doen wij alleen als daarvoor noodzaak bestaat met betrekking tot jouw behandeling. Je persoonsgegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

 

Hoe lang bewaren we jouw gegevens?

De praktijk voor voeding en diëtetiek bewaart jouw persoonsgegevens 15 jaar na beëindiging van de dieetbehandeling (verplichting volgens de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst).

 

Delen met anderen

De praktijk voor voeding en diëtetiek zal jouw gegevens indien noodzakelijk en met jouw instemming verstrekken aan andere zorgverleners voor behandeldoeleinden (denk aan rapportage aan verwijzer of overdracht naar andere instelling bij opname). (De praktijk voor voeding en diëtetiek heeft met andere zorgverleners overeenkomsten voor veilige gegevensoverdracht. De praktijk voor voeding en diëtetiek zal jouw gegevens uitsluitend verstrekken aan een ICT hosting organisatie om jouw gegevens veilig op te bergen. Met deze organisatie heeft de praktijk voor voeding en diëtetiek een overeenkomst om te zorgen voor een standaard niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid voor dit soort gegevens. De praktijk voor voeding en diëtetiek blijft verantwoordelijk voor deze verwerking van jouw persoonsgegevens.

 

Gegevens inzien, aanpassen en verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te (laten) corrigeren of te (laten) verwijderen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er zal dan een afspraak worden gemaakt, omdat hiervoor legitimatie altijd noodzakelijk is, om aan te tonen dat het om jouw persoonsgegevens gaat.

Beveiliging

De praktijk voor voeding en diëtetiek neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt hiervoor passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Heb je desondanks de indruk dat jouw gegevens onvoldoende beveiligd zijn, jouw gegevens onjuist bewaard worden of zonder jouw toestemming worden verwerkt of gedeeld, neem dan contact op met ons via het (telefoonnummer praktijk) of via (mailadres praktijk).

 

Meer informatie

Als je vragen hebt over het gebruik van jouw persoonsgegevens door de praktijk voor voeding en diëtetiek kun je contact opnemen met mij via 045-5222255 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie over privacy kunt je de website van de Autoriteit Persoonsgegevens raadplegen.

Contactinformatie

Adres
Heerlerweg 71
6433HN Heerlen-Hoensbroek

Telefoon
045 5222255

E-mail
j.nijskens-kleinen@ziggo.nl

1135795310

Spreekuur

U kunt terecht bij Fysiotherapie Voerendaal

Raadhuisplein 1a, 6367 ED Voerendaal.

Zowel overdag als 's avonds afspraken mogelijk

Spreekuur in BENU-apotheek in het Aarveld.

Consulten alleen op afspraak.

U vindt de praktijk voor voeding en diëtetiek hier

Stuur de praktijk voor voeding en diëtetiek een bericht